2012-01-09

Bistånd

Har varit hem till mor idag och bistått när hon fick besök av biståndshandläggsren. Hon orkar inte mycket längre. Behöver hjälp med städning i första hand. Två timmar på tre veckor får man. Får och får, man betalar ju och nytt är att det går att dela upp tiden. Mor ska bestämma vad som ska göras och om hon vill ha dammsugit en gång och det tar 40 minuter så har hon 80 minuter kvar till ett annat tillfälle, veckan efter om hon vill. De två timmarna får alltså fördelas hur som helst under tre veckor.
Maken följde med till Göteborg och på väg hem igen stannade vi till både på Bauhaus och Ikea. Nu har vi handlat in en del saker som vi ska ta med ner till Italien när vi åker ner i påsk. Vi ska låna en bil, modell större än Saaben, som vi ska fylla till bristningsgränsen med både det ena och det andra. Det mesta finns egentligen att få tag på där nere men vi vet inte riktigt var vi hittar allt än. Och har inte tiden till att åka runt och leta heller. Nu är det mest verktyg och köksattitaljer som ska ner. Och sängkläder. Vi får väl passa på att rensa ur lite ur våra garderober också som vi kan ha hängande i garderoben där nere. Då kan man åka riktigt lätt när man ska ner en långhelg. Och samtidigt kan man få plats för nytt här hemma ;D.

Njut av livet här och nu.

1 kommentar:

Nonna sa...

Måste ringa mamma och höra hur det är med henne vi har inte pratat på ett tag. Hoppas hon får den hjälp hon behöver. Om du behöver fylla på garderoben så kom bara, här finns så mkt snyggt hos åter hos Selmas! Låter ju praktiskt att göra så att man har lite på plats det är som nytt igen då man inte sett det på ett tag.
Ha det bra så hörs vi!
Kram <3<3<3<3<3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...