2008-12-21

I god tid.

Har fixat nästan allt inför julen. Mao - nytt spel inköpt, sillen är inlagd, har även gravat och rimmat lite lax i år och köttbullarna ligger i påsar i frysen nu. Vad är det som återstår? Den färdigkokta skinkan ska griljeras kvällen innan och passar på att koka risgröten då också så det bara är att värma på julaftons morgon. Och så den obligatoriska svampstuvningen till leverpastejen - sen är allt klart. Ett julbord med sill, lax, lite ägg, skinka, köttbullar, leverpastej och potatis. Det är väl helt OK? Å så en Jansson som kvällsmat kanske?
Äldste sonen kom hem här i fredags och de andra två är på väg. Dyker förhoppningsvis upp här om någon timme. Har sagt till dem att ta det lugnt. Det har regnat och fryser kanske på. Lite lurigt att vara ute på vägarna då. Man vet inte riktigt var det är halt och inte. Och vägverket kan man ju inte lita till när man bor i Dalsland. De stora vägarna halkbekämpar de troligen men de små som bär hem till oss? 
Ska i vilket fall bli roligt att få "rå om" sönerna några dagar. Mattias åker ju hem igen på torsdag och det är mer nervöst eftersom han då är ensam i bilen. Mor är ju en hönsmamma och ringer stup i kvarten hela vägen mellan Färgelanda och Stockholm och vill ha återkoppling när han väl är hemma igen. 

Passar på att önska de som tittar in här en God Jul. Ta det lugnt och njut av helgen.

1 kommentar:

Nonna sa...

GOD JUL till er alla hela familjen och ha det lugnt och skönt. Gud vad du låter avslappnad - är väl inte lika "slapp" men det är lugnare i år.
MASSA JULKRAMAR
syster yster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...