2007-10-14

Får nog tänka över det här lite mer...

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig men jag kan säga så här:
Vi fick väldigt god mat!
Resten får jag nog tänka på i några dagar och låta det smälta in lite.

1 kommentar:

Nonna sa...

Nej fasiken va trist - o jag har gått här o varit avis helt i onödan då?? Slösa med energi och anstränga sig..jag skojar så klart.
Men alltså varför undrar jag.
Köttfärslimpan är kanon jag är ingen älskare av den formen av köttfärs men jag hade klistrat in rec. i min spec kokbok som jag fick av "min" Annika, sjukgymnasten som hjälpte mig igenom allt svårt som var i samband med mina första diskbråck.
DÅ måste det vara bra tänkte jag igår, då jag skulle hitta på något åt en trött make som fått INKA-schema och jobbat sin 6:e dag på raken.
4 port säger man
3/4 dl havregryn ( mycket bättre än ströbröd)
2 msk pot.mjöl
1,5 dl mjölk
2 scharlottenlökar hackade
500 gr köttfärs
1 ägg
1,5 tsk salt
svartpeppar
1 msk smält smör
Fyllning
250 g broccoli färsk eller fryst o tinad
50 g fetaost
1 msk basilika fryst
100 gr kesella el philadelphiaost
Ugn 175 gr
1.Smörj en ugnssäker form.
Lägg havregryn, pot.mjöl o mjölk i en bunke. Låt det svälla i minst 10 minuter.
2.Tillsätt lök, färs, ägg, salt och peppar rör till en smidig färs.
3.Ta en bit plastfolie och bred ut köttfärsen till en 1 cm tjock platta
4.Hacka samman fyllningen och bred den på köttfärsen o rulla samman som en rulltårta
5. Rulla ner den i formen o pensla med lite smör eller olja.
Stek rullen nästan längst ner i ugnen i 45-50 min
6. Skär upp rullen och servera den med sallad potatis eller ris
Jag gjorde lite sås med minifraiche i skyn och det blir jättegott.
Good luck!
Ge receptet till mamma om du tror att vi kan konkurrera med hennes variant.
Kramis syster i norr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...